F-Group
A menedzser szemével
 
Fókusz - Mesélnek az F-Group-sztárok
 
Fotógaléria
 
Facebook
 
Facebook
 
Kérdezz-felelek

Interjú: Lázok János

Fókuszba került. Noha a nyáron egymás után kapta az ajánlatokat, Lázok János kivárt, s végül az átigazolási időszak után igazolt külföldre – egyéves szerződést kötött a Duisburg csapatával. A válogatott támadó reméli, a német Bundesliga II csak az első európai állomás karrierjében, és egy sikeres idény után komolyabb kihívás vár rá.

Ideje volt, hogy légiósnak állj, nem?

Én is azt mondom, hogy megérett rá az idő, sőt… Nem a legjobb megfogalmazás, de azt kell mondatom: elvesztegettem másfél évet, ha hamarabb kerülök külföldre, lehet, kicsit előrébb tartanék.

Ugyanakkor teljesült a vágyad: Németországba igazoltál, ahova mindig is kívánkoztál…

Igen, én úgy voltam, vagyok vele, hogy egy külföldi karrier felépítéséhez tökéletes kezdés a németországi állomás: a közeg, az infrastrukturális háttér, a bajnokságok színvonala megfelelően felkészíti a magyar futballistát egy sikeres nyugat-európai pályafutás megvalósításához. Nem is kellett csalódnom, mert bár a Duisburg a második vonalban szerepel, Bundesliga színvonal vesz körül, itt valóban érezni azt, amit a légiósnak álló labdarúgók hangsúlyoznak – a sportolónak csak a feladatával, a futballal kell foglalkoznia, és ehhez minden feltétel adott.

Szóval megérte türelemmel várni. Az átigazolási időszak lejárta után sem idegeskedtél?

Feszült voltam, pláne azért, mert tudtam, hogy nem volt jó az előző szezonom. Ahhoz, hogy valaki nívós ligába kerüljön, elengedhetetlen, hogy a menedzsere jó statisztikai mutatókkal állhasson a klubok elé, az én adataim viszont elmaradtak attól, amit a korábbi évek során nyújtottam. Ezért is tartottam jó döntésnek, hogy nem hosszabbítottuk meg a szerződésemet a Vasasnál. Az, hogy szabadon igazolható játékosként kerestem klubot, nagyban megkönnyítette Filip dolgát.

A nyár folyamán több lehetőség is adódott, mégsem bólintottál rá egyik ajánlatra sem. Miért?

Reális embernek tartom magam, és a körülöttem élők is ezt vallják rólam, tudom, mire vagyok képes. Igen, volt szaúd-arábiai lehetőség, megfeleltem az izraeli próbajátékon is, hívott a Fradi, a Győr, a Debrecen, de én valahogy másra vártam. És a szerencse, vagy a sors, vagy hívhatjuk bárminek is, mellettem volt, mert végül teljesült a vágyam, és sikerült Németországba kerülnöm. Filip nincs oda a tesztelésekért, de én rendre mondtam neki: számomra ez nem degradáló, én nem bánom, ha meg kell mutatni a tehetségemet. És lám, az izraeli csapat szakvezetése után a Duisburg edzője is látott bennem fantáziát – már néhány edzést követően kezdeményezte az átigazolásomat.

Ha ennyire egyszerű ez, akkor miért nem sikerült korábban kiigazolni?

Erre az a magyarázatom, hogy sajnos olyan csapatban futballoztam, amely nem a trófeákért küzdött. Talán huszonkét-huszonhárom évesen lett volna értelme – mondjuk – a Debrecenbe igazolni, a Lokiba, ahol könnyebben felhívhatja a játékára a figyelmet a focista. Persze ezen immár felesleges morfondírozni, mindenesetre ki tudja, ha az elmúlt éveket egy bajnokesélyes együttesben töltöm, elképzelhető, hogy mára többszörös válogatott lennék, és nem „csak” a Bundesliga II-be szerződtem volna.

Az mindenesetre kijelenthető, hogy idén a Duisburg számára sem az aranyérem a cél…

Sajnos nem állunk jól, de ennek a rossz sorozatnak meg kell szakadnia egyszer. Hozzáteszem, én ezt egy állomásnak veszem, ezért is kötöttünk egyéves megállapodást a klubvezetőséggel. Hiszem, hogy ha jól megy a játék, lesz lehetőség feljebb lépni, azért az köztudott, hogy a német másodosztály ott van a nagyobb európai klubok látókörében.

Bár nem hosszútávra tervezel, azért áruld el: hogy tetszik a város?

Nagyon kellemes, olyan vidéki hangulata van. Sok a zöldövezet, barátságos. Egyelőre még a szállodában lakom, de hamarosan lakásba költözök. A napjaim jelentős részét az edzések teszik ki, de ezt nem bánom, mondom, most tényleg a futball a legfontosabb. Az, hogy helyt álljak előbb a Diusburgban, aztán pedig sikerüljön magasabb szinten folytatni a külföldi karrierem.

 

 

Archívum

 

Lázok János

Fókuszba került. Noha a nyáron egymás után kapta az ajánlatokat, Lázok János kivárt, s végül az átigazolási időszak után igazolt külföldre – egyéves szerződést kötött a Duisburg csapatával. A válogatott támadó reméli, a német Bundesliga II csak az első európai állomás karrierjében, és egy sikeres idény után komolyabb kihívás vár rá. tovább

Laczkó Zsolt

Fókuszba került. Amikor Laczkó Zsolt Olaszországba igazolt, aligha gondolta, hogy miközben ő a beilleszkedés időszakát éli, új csapatát, a Sampdoriát a kiesés veszélye fenyegeti majd a szezon harájában. A magyar válogatott védő rendre ott ül a Samp kispadján, de csereként és kezdőként is pályára lépett már a Serie A-ban... tovább

Feczesin Róbert

Fókuszba került. Feczesin Róbert egy már-már reménytelen helyzetben lévő Ascoliba került kölcsönbe a télen, ám a magyar légiós játéka új lendületet hozott a csapatnak: a csatár pontokat érő gólokkal, gólpasszokkal járult hozzá a Serie B-s együttes kiesés ellen folytatott harcához – kirobbanó formája már Bresciában is téma... tovább

Pintér Ádám

Pintér Ádámot augusztus végén szerződtette a spanyol élvonalban szereplő Real Zaragoza, új csapatában a Priméra División harmadik fordulójában, a Racing Santander otthonában debütált, a napokban pedig Egervári Sándor szövetségi kapitány hívta meg a San Marino és Finnország ellen készülő válogatott keretbe... tovább

Gyepes Gábor

Gyepes Gábor alappillére a feljutást megcélzó Cardiff City védelmének, és megbízható teljesítményének köszönhetően – rövid szünet után – visszakerült a válogatott keretébe. Bár az októberi Eb-selejtezőkön nem lépett pályára, Egervári Sándor számol a futballistával, akinek játéka mellett jótékony gesztusa is dicséretes: támogatja azt a rendezvényt, amelynek bevétele Dzurják József utókezelését segíti... tovább

 
Gyermekkor Alapítvány
 
Nemzeti Sprot
 
Magyar Labdarúgó Szövetség
 
FourFourTwo magazin
 
NB1
© 2020 F-Group Kft      EN English    HU Magyar