F-Group
A menedzser szemével
 
Fókusz - Mesélnek az F-Group-sztárok
 
Fotógaléria
 
Facebook
 
Facebook
 
Kérdezz-felelek

Interjú: Laczkó Zsolt

Fókuszba került. Amikor Laczkó Zsolt Olaszországba igazolt, aligha gondolta, hogy miközben ő a beilleszkedés időszakát éli, új csapatát, a Sampdoriát a kiesés veszélye fenyegeti majd a szezon hajrájában. A magyar válogatott védő rendre ott ül a Samp kispadján, de csereként és kezdőként is pályára lépett már a Serie A-ban.

Elég rossz szériát „futtok” az elmúlt hetekben: öt bajnokin mindössze egy pontot szerzett a Sampdoria. Mi lehet a gond?

Kétségtelen, elég kényelmetlen helyzetbe sodortuk magunkat, és ez a rossz szereplés az öltözői hangulatra is rányomja a bélyegét. Ugyanakkor nincs pánikhelyzet, hátra van még öt forduló, van idő javítani. Arról nem beszélve, hogy a riválisokra is nehéz meccsek várnak. A Bari jó formában van, ám tekintélyes a hátránya; a Bresciának talán a legnehezebb a sorsolása a kiesőjelöltek közül; és bár kikaptunk a Cesenától, a Sampdoria – véleményem szerint – jobb csapat.

Amikor a télen a Serie A-ba igazoltál, gondoltad volna, hogy a szezon hajrájában a kiesés ellen harcol majd a Samp?

Meg sem fordult a fejemben. De még egyszer mondom, nem estünk kétségbe, ráadásul számomra most mutatkozott, mutatkozik meg igazán, hogy milyen a mentalitás Olaszországban.

Na, és milyen?

Szenvedélyes. Nem megy a csapatnak, jönnek a vereségek, az edzéseken viszont mindenki teljes odaadással küzd, hisz magában, hisz a fejlődésünkben. Persze ez a légkör övezi az egész labdarúgást: hiába a gyengélkedés, a legutóbbi hazai meccsünk előtt, amikor a szállodából a stadionba tartottunk, több ezer ember kísérte a buszunkat. Elképesztő volt. Azt már nem is kell mondanom, hogy természetesen telt ház előtt játszottunk.

Mégis, mi az, ami nem stimmel?

A foci csapatjáték, együtt sírunk, együtt nevetünk, ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy meghatározó támadók távoztak és azoknak, akik a helyükre érkeztek, kell idő a beilleszkedéshez. Nem szabad a támadószekcióra fogni a sikertelenséget, de az tény: kevés gólt szerzünk. Ugyanakkor a védelmünk elég stabil, méretes zakóba nem futottunk még bele. Olaszországban alapkövetelmény a fegyelmezett védekezés, sokszor a középpályások esetében sem a támadás az elsődleges.

Neked hogy ízlik ez a taktikus futball?

Tetszik, egyre jobban belejövök, de nem tagadom: van még mit tanulnom. Az biztos, itt folyamatosan koncentrálni kell, ám ez egy olyan típusú védő számára, mint amilyen én is vagyok, nem hátrány. Ha fellépek a támadáshoz, nem kell aggódnom, hogy a helyemen fellazul a hátvédsor – valaki azonnal átveszi a pozíciómat. Ez pedig ugyebár nagy könnyebbség.

A keretben rendre ott vagy, kétszer becseréltek, a Catania ellen pedig kezdőként számított rád az edző. Elégedett vagy a helyzeteddel?

Tisztában voltam azzal, hogy ez a félév a beilleszkedéssel, az alkalmazkodással telik majd. Noha nem szoktam ezzel védekezni, mert magyarázkodásnak tűnhet, de ne feledjük: a posztomon Reto Ziegler játszik, aki sokszoros svájci válogatott, ez az ötödik szezonja a Sampnál, perfektül beszéli az olaszt, és minden hónapban arról szólnak a hírek, melyik sztárklub vinné. Egyelőre nekem azt is meg kell becsülnöm, hogy volt olyan meccs, amikor én kaptam lehetőséget.

A társakkal milyen a viszonyod?

Ezen a téren sem panaszkodom, mindenki barátságos, közvetlen, dicsérnek az edzésen, sőt, viccelődnek is velem. Mi több, mivel Koman Vladimir a becenevemen szólít, egyre többen hívnak Buksinak.

Ha már Volit említetted: hogy éltétek, hogy élted meg a hollandok elleni vereségeket?

Valahol ez volt a realitás. A budapesti meccsen rosszul játszottunk, az első húsz percet leszámítva magammal sem lehetek elégedett, többször hibáztam. Az amszterdami találkozón már azt nyújtottuk, amit tudunk, de el kell fogadni: Hollandia fantasztikus együttes, tele zseniális játékossal, összeszokott társaság, előrébb tartanak. De az ilyen meccsekből tanulunk, a védelemnél pedig az a legfontosabb, hogy sok-sok mérkőzést játsszon együtt, mert akkor képes a maximumot hozni.

 

 

Archívum

 

Lázok János

Fókuszba került. Noha a nyáron egymás után kapta az ajánlatokat, Lázok János kivárt, s végül az átigazolási időszak után igazolt külföldre – egyéves szerződést kötött a Duisburg csapatával. A válogatott támadó reméli, a német Bundesliga II csak az első európai állomás karrierjében, és egy sikeres idény után komolyabb kihívás vár rá. tovább

Laczkó Zsolt

Fókuszba került. Amikor Laczkó Zsolt Olaszországba igazolt, aligha gondolta, hogy miközben ő a beilleszkedés időszakát éli, új csapatát, a Sampdoriát a kiesés veszélye fenyegeti majd a szezon harájában. A magyar válogatott védő rendre ott ül a Samp kispadján, de csereként és kezdőként is pályára lépett már a Serie A-ban... tovább

Feczesin Róbert

Fókuszba került. Feczesin Róbert egy már-már reménytelen helyzetben lévő Ascoliba került kölcsönbe a télen, ám a magyar légiós játéka új lendületet hozott a csapatnak: a csatár pontokat érő gólokkal, gólpasszokkal járult hozzá a Serie B-s együttes kiesés ellen folytatott harcához – kirobbanó formája már Bresciában is téma... tovább

Pintér Ádám

Pintér Ádámot augusztus végén szerződtette a spanyol élvonalban szereplő Real Zaragoza, új csapatában a Priméra División harmadik fordulójában, a Racing Santander otthonában debütált, a napokban pedig Egervári Sándor szövetségi kapitány hívta meg a San Marino és Finnország ellen készülő válogatott keretbe... tovább

Gyepes Gábor

Gyepes Gábor alappillére a feljutást megcélzó Cardiff City védelmének, és megbízható teljesítményének köszönhetően – rövid szünet után – visszakerült a válogatott keretébe. Bár az októberi Eb-selejtezőkön nem lépett pályára, Egervári Sándor számol a futballistával, akinek játéka mellett jótékony gesztusa is dicséretes: támogatja azt a rendezvényt, amelynek bevétele Dzurják József utókezelését segíti... tovább

 
Gyermekkor Alapítvány
 
Nemzeti Sprot
 
Magyar Labdarúgó Szövetség
 
FourFourTwo magazin
 
NB1
© 2019 F-Group Kft      EN English    HU Magyar